Resin Nasıl Yapılır? - How to Use Epoxy Resin

epoxy resin

How to Use Epoxy Resin? Resin Nasıl Yapılır? 

The best thing about collecting materials is to use them one day. I got a very stylish vase by applying the resin technique with the materials at home. If your question is 'How to use epoxy resin?', you are in the right place. Please keep reading for the step-by-step resin technique.

Malzeme biriktirmenin en güzel yanı, günün birinde mutlaka kullanılıyor olmaları. Evdeki malzemelerle resin tekniğini uygulayarak çok şık bir vazoya sahip oldum. 'Resin nasıl yapılır?'  sorusunun yanıtı için doğru yerdesin. Adım adım uygulamalı resin tekniği için yazıyı okumaya devam et.

Resin (100 Kat Vernik) Nedir? What Is Epoxy Resin?

Resin is an affordable and useful filler and adhesive used in many areas. If you apply the method correctly, it is an effortless and enjoyable technic. It is used in many areas, such as jewelry design, furniture, and home accessories.

Resin bir çok alanda kullanılan uygun fiyatlı ve kullanışlı bir tür dolgu maddesi ve aynı zamanda yapıştırıcı. Uygulama yöntemini doğru şekilde uygularsanız gerçekten çok kolay ve yaratıcılığı körükleyen bir malzeme. Özellikle takı tasarımı, mobilya, ev aksesuarları gibi çok farklı alanlarda kullanılıyor.

Resin Nasıl Yapılır? How to Apply Epoxy Resin?

  • It is crucial to work with gloves and safety glasses while applying the resin. Please, work in a place where easily be ventilated. 
  • You can decide on the size of the resin kit according to the surface. If you haven't applied this technic before, I suggest starting with a small kit.
  • You can choose the resin brand you will use according to your budget and wish. I used Cadence in this application.
  • Resin uygulamasını yaparken eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipmanları giyerek çalışmak güvenlik için önemli. Uygulamayı yaptığın ortamın kolay havalandırılabilecek bir yer olmasına dikkat etmelisin. 
  • Uygulama yapacağın yüzeye ya da ürüne göre resin kitinin boyuna karar verebilirsin. Daha önce bu uygulamayı yapmadıysan küçük bir kitle başlamanı öneririm. 
  • Kullanacağın resin markasını kendi bütçene ve isteğine göre seçebilirsin. Ben bu uygulamada Cadence kullandım.

epoxy resin

Deniz Temalı Vazo Resin Uygulaması  Sea Themed Resin Application

Malzemeler - Materials:
Cam kase - Glass bowl
Deniz kumu - Sea sand
Çeşitli boyutta taşlar ve boncuklar - Various size stones and beads
Deniz kabukları, deniz yıldızları - Seashelss, starfish
Resin yani 100 Kat Vernik - Epoxy resin


resin nasıl yapılır

Cam vazonun dibine kumu düzgün bir şekilde yaydım.
I spread the sand on the bottom of the vase.

epoxy resinepoxy resin

Diğer malzemeleri ekledim.
I added the materials left.


resin nasıl yapılır

Resin (100 Kat Vernik) uygulaması çok basit. Resin kitinden iki adet tüp çıkıyor. Uygulama yapacağın yüzeye göre miktarı dengeli bir şekilde ayarlamalısın. Resini, temiz bir cam kavanozun içerisine döküp, şeffaflaşıncaya kadar yavaşça karıştırıyoruz. Çubuk ya da farklı bir alet yardımı ile karıştırabilirsin. Çubuğun kavanozun dibine değmesi hava kabarcıklarını önleyecektir. Daha küçük boyutta uygulamalar yapacağın zaman, iki tüpten eşit miktarda sıvıyı aynı yöntemle karıştırarak kullanabilirsin. İyice karıştırdıktan sonra uygulama yapacağın yüzeye yavaşça dökerek uygulamayı tamamla. 

Epoxy resin application steps are very simple. Two tubes come out of the resin kit. You should adjust the amount in a balanced according to the surface you will apply. Pour the resin into a clean jar and mix gently until it becomes transparent. You can mix it with a stick or a different tool. The stick touching the bottom of the jar will prevent air bubbles. When making smaller applications, you can use the same amount of liquid from the two tubes by mixing them in the same way. After mixing well, pour it slowly on the surface and complete the application.

Resin Püf Noktaları Nelerdir? Here Are Some Tips

  • Resin uygulaması sonrasında oluşan hava kabarcıklarını çakmak yardımıyla giderebilirsin. Uygulamanın  hemen sonrasında alevi yüzeyde gezdirerek hava kabarcıklarından kurtulabilirsin.
  • Uygulamadan on dakika sonra aynı şekilde alevi birkaç kez daha gezdirmeyi unutma.
  • Resin uygulaması sonrasında, uygulama yaptığın objenin üzerini örtmen gerekiyor. Kuruyana kadar toz zerreciklerinden uzak tutmalısın. Kuruması 24 saati bulabiliyor. Bu süreçte yerinden kıpırdatma.
  • You can remove the air bubbles after the resin application with the help of a lighter. 
  • Do not forget to use the flame a few more times, in the same way, ten minutes after the application.
  • After applying the resin, you need to cover the object. You should keep it away from dust particles until it dries. It can take up to 24 hours to dry. Do not change the object's place during this process.

Deniz Temalı Uygulama Sonucu - Here is the Result of My Work

Uygulama bitince bu şekilde oldu. Çok keyifli bir uygulama ve sonucu gerçekten mutlu ediyor. Gerçekçi sonuçlar verdiği için kullanması da çok zevkli. Benim uyguladığım kavanoz ince yapılı olduğu için dikkatli kullanmam gerekiyor. Şimdilik çalışma masamda kullanıyorum. İçerisinde silgi, kalemtraş gibi gereçleri tutuyorum. Sen de evdeki malzemeleri değerlerndirmek ve zevkli objeler tasarlamak için çok fazla bekleme, hemen başla.

Here is the result of my work. It is a delightful application, and the result makes me happy. It is also delightful to use because it gives realistic results. The jar is fragile; I have to use it carefully. I use it on my desk as a stationery deck. Don't wait too long to evaluate the materials at home and create unique objects; start now.

epoxy resin

resin nasıl yapılır

epoxy resin


Not: Kayıp içerikler nedeniyle fotoğraflar 10marifet.org